Videospeler inladen...

VRT-gebouw even ontruimd na brand in kelder

Bij de VRT is er vanmiddag kort een brand geweest. De brand brak rond 16.30 uur uit in een technische ruimte in de kelder van een VRT-gebouw. Het personeel werd geëvacueerd en de radioprogramma's werden daardoor even onderbroken. De brandweer kon de brand snel blussen en na een half uur kon het personeel terug naar binnen. 

Rond 16.30 uur ging het brandalarm af in het zogenoemde B-gebouw van de VRT. De brandweer en de politie kwamen heel snel ter plaatste en ontruimden onmiddellijk het gebouw.

Een toestel was oververhit geraakt in de technische ruimte in de kelder van het gebouw en in brand gevlogen. Dat gaf veel rookontwikkeling in de gangen van het gebouw. 

De brandweer kon de brand snel blussen. De schade bleef beperkt. Na een half uur kon het personeel weer naar binnen. 

De radiozenders Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM moesten overschakelen op een noodprogramma omdat de radiomakers ook hun studio's moesten verlaten.  Daardoor was er een poos alleen muziek te horen. Alleen Radio 1 ondervond geen hinder, omdat die zender vanuit een ander gebouw uitzendt.

Meest gelezen