Aantal transmigranten stijgt in Jabbeke

Niet alleen in Zeebrugge, maar ook in Jabbeke stijgt het aantal transmigranten. Dat merkt de politie.

De vluchtelingen zien Jabbeke als de ideale tussenstop op weg naar Groot-Brittannië. Met een snelwegparking vlakbij hopen ze om onopgemerkt op een vrachtwagen te geraken. Enkele van hen werden betrapt toen ze op het kerkhof aan het slapen waren. Ze tapten er elektriciteit af uit een elektriciteitskast. Het kerkhof wordt nu 's nachts gesloten. Ook een leegstaand huis in de Dorpsstraat werd gekraakt door enkele transmigranten. Het pand is dichtgetimmerd.

Politie kan weinig doen

Voorlopig kan de politie de transmigranten enkel aanmanen om te vertrekken. Ze zijn met te weinig om het administratief af te handelen. Eén keer per maand krijgen ze wel steun van de federale collega's. Dan worden alle vluchtelingen effectief opgepakt en geïdentificeerd.

Meest gelezen