Bijna dertig IS-strijders gedood bij bombardementen in Syrië

In het oosten van Syrië zijn bij bombardementen van de internationale coalitie, onder leiding van de Verenigde Staten, maandag minstens 28 jihadisten van terreurgroep IS omgekomen. Dat meldt het Syrische observatorium voor de mensenrechten. Volgens de Britse ngo worden er op dit moment nog bijkomende luchtaanvallen uitgevoerd.

De bombardementen werden uitgevoerd rond Bir al-Meleh, in het oosten van de provincie Deir ez-Zor, zegt het Observatorium. In die provincie, aan de grens met Irak, heeft IS nog een klein gebied onder controle.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die bestaan uit verscheidene Koerdische en Arabische milities, voeren er met de steun van de internationale coalitie een offensief tegen de terreurorganisatie langs de oostelijke oever van de Eufraat. Op de westelijke oever rukken de Syrische regeringstroepen met Russische luchtsteun op.

Meest gelezen