BMW roept in Europa 324.000 auto's terug wegens brandgevaar

 BMW roept in Europa zo'n 324.000 dieselwagens terug wegens mogelijk brandgevaar. Dat gebeurt na enkele tientallen incidenten met motorbranden in Zuid-Korea, waarvoor de Duitse autobouwer al zijn excuses heeft aangeboden.

Het gaat om BMW's van de reeksen 3, 4, 5, 6, 7, X3, X4, X5 en X6 met viercilinder-dieselmotoren die tussen april 2015 en september 2016 gebouwd zijn, en met zescilindermotoren die tussen juli 2012 en juni 2015 werden gebouwd. De eigenaars zullen zelf op de hoogte worden gebracht en de nodige reparaties zullen worden uitgevoerd, bericht de "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

In Zuid-Korea moest BMW al meer dan 100.000 wagens terugroepen wegens brandgevaar, nadat zich daar enkele tientallen incidenten hadden voorgedaan. Het bedrijf dreigt er ook schadevergoeding te moeten betalen.

Meest gelezen