Bosbrand naast treinroute Keulen-Frankfurt: minstens 12 gewonden

Minstens 12 mensen zijn gewond geraakt bij een bosbrand in het Duitse Siegburg, een stad op de ICE-treinroute Keulen-Frankfurt, met een verbinding naar Brussel. Het treinverkeer is momenteel stilgelegd.

Rond 14.45 uur sloeg een brand in de begroeiing van een berm tussen de Duitse stad Siegburg en het naburige Troisdorf over naar zeker acht huizen, die onmiddellijk vlam vatten. Daarbij raakten ten minste 12 mensen gewond, waarvan er enkele zware verwondingen hebben. Eerst was er sprake van 40 gewonden, maar dat gaat om het aantal mensen die medische verzorging gevraagd hadden, niet om het aantal mensen dat direct door de brand gewond is geraakt. Een honderdtal mensen uit de omgeving kreeg opvang in in een nabijgelegen school.

De brand woedde bij de spoorlijn in Siegburg, dat ligt op de ICE-treinroute van Frankfurt naar Keulen, en vandaar een verbinding verzorgt naar Brussel. Twee ICE-snelheidstreinen die van of naar Brussel moesten, zijn niet kunnen vertrekken, maar alle passagiers hebben een plaats gekregen op omgeleide treinen, meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Het is voorlopig onduidelijk wat de berm in brand heeft doen vliegen. Het stadsbestuur van Siegburg meent dat een vonk van een voorbijrijdende trein de brand veroorzaakt heeft, maar dat is nog lang niet zeker. In de buurt zijn explosies gehoord, wellicht van gasflessen die door de hitte in de huizen ontploften. Meer dan 500 brandweermannen kwamen ter plaatse, maar door de sterke wind en de hitte konden die de brand pas tegen de avond geblust krijgen. 

Meest gelezen