Juli 2018 is absolute recordmaand voor Brussels Airport

De luchthaven van Brussels Airport heeft de voorbije maand 2,6 miljoen passagiers over de vloer gekregen. Dat zijn er bijna 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een absoluut record voor de nationale luchthaven. Vrijdag 20 juli werd een nieuw dagrecord gevestigd.

Vrijdag 20 juli 2018 was met 94.928 passagiers de drukste dag ooit op Brussels Airport. In juli 2018 kreeg Brussels Airport niet alleen het grootste aantal vertrekkende en aankomende passagiers over de vloer: vliegtuigen waren nooit eerder zo vol, met een gemiddelde bezettingsgraad van 136 passagiers per vlucht.

Het aantal lokaal opstappende passagiers is in juli 2018 gegroeid met 5,2 procent tegenover juli 2017. De stijging is vooral te danken aan de groei bij vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië. Het aantal transferpassagiers is wel licht gedaald, met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij het langeafstandsverkeer is er een toename van 16 procent tegenover vorig jaar. Dat is vooral te danken aan nieuwe bestemmingen in Azië zoals Hongkong, Shenzhen en Shanghai, en een hogere frequentie of bezetting voor vluchten naar Dubai, Bangkok en Doha.

Ook het vrachtverkeer is de voorbije maand fors gegroeid, met 13,9 procent, gedreven door een sterke groei van luchtvracht aan boord van passagierstoestellen.

Meest gelezen