ImageGlobe

Directrice van Actiris-afdeling ontslagen na vermoedens van gesjoemel

De directrice van de afdeling Inspectie van Actiris, de Brusselse openbare tewerkstellingsdienst, is ontslagen. Dat nieuws wordt bevestigd door Actiris. Volgens berichten in verschillende media zou de vrouw ontslagen zijn omdat ze personeel van een sociaal economiebedrijf uit Elsene dat door Actiris gesubsidieerd werd, gratis werken had laten uitvoeren in haar woning.

Actiris geeft geen commentaar over de redenen van het ontslag van de vrouw, maar zegt wel dat het Brusselse parket op de hoogte is gebracht. De vrouw werkte al 23 jaar bij Actiris en zou eind 2016 haar trap hebben laten afschuren, terraswerken hebben laten uitvoeren en een basketbalveldje hebben laten aanleggen aan haar woning. Die werken zouden uitgevoerd zijn door personeel van een sociaal economiebedrijfje dat subsidies kreeg van Actiris en dat door de afdeling waarvoor de vrouw werkte, gecontacteerd zou zijn. Slechts een deel van de uitgevoerde werken zou betaald zijn. De feiten kwamen in september 2017 aan het licht via een anonieme brief.

Actiris geeft geen commentaar over de redenen voor het ontslag, omdat de vrouw nog in beroep kan gaan bij de Raad van State. Ook wenst Actiris geen persoonlijke informatie vrij te geven. Het enige wat de openbare tewerkstellingsdienst kwijt wil, is dat er een disciplinaire procedure werd opgestart, waarna de raad van bestuur een beslissing heeft genomen en het beheerscomité uiteindelijk beslist heeft de vrouw te ontslaan. Ook is het Brusselse parket op de hoogte gebracht van de feiten maar dat parket kan nog geen commentaar kwijt over de eventuele opvolging van die melding.

Meest gelezen