Videospeler inladen...

Gasboetes aan Paalse Plas na dramatisch ongeval

"We voelen op de eerste plaats mee met de familie van het slachtoffer", zegt burgemeester Maurice Webers van Beringen. Gisteravond verdronk een jongen van 19 uit Tessenderlo in de Paalse Plas. Hij was er aan het zwemmen op een moment dat dat eigenlijk niet mag.

"Ik kan begrijpen dat mensen afkoeling zoeken bij deze temperaturen maar wat mensen vergeten is dat het ook gevaarlijk kan zijn", zegt de burgemeester. 

"We moeten eerst nog afwachten wat het onderzoek naar de dood van de jongen oplevert", gaat Webers verder. "Maar we dringen er intussen toch nog eens op aan niet te zwemmen waar dat niet mag en niet te zwemmen als er geen redders aanwezig zijn en de rode vlag uithangt."

Meer toezicht door politie

"Ik heb de politie gevraagd intussen meer toezicht te houden", zegt Webers nog. "En we hebben het ook mee opgenomen in het reglement voor de gasboetes. Als mensen, ondanks alle waarschuwingen, toch nog zwemmen in de Paalse Plas wanneer het niet mag, kunnen we ertegen optreden. We vragen mensen ook hun gezond verstand te gebruiken in dit verhaal. Er zijn telkens drie redders aanwezig op momenten dat er gezwommen mag worden. We kunnen moeilijk ook redders voorzien op momenten dat er níét gezwommen mag worden", besluit de burgemeester.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen