Parashoot Productions

Gezocht: 30 vrouwen voor Belgisch record skydiven

60 vrouwen uit een 20-tal landen vestigden onlangs in Oekraïne een nieuw wereldrecord skydiven. Eén van hen is Ils Van den Weygaert uit Kapellen. Zij gaat nu op zoek naar vrouwen die samen met haar een nieuw Belgisch record willen springen.

2 minuten in vrije val

Het is een spectaculair zicht: tientallen vrouwen die samen figuren maken in de lucht, terwijl ze in vrije val zijn (zie foto hieronder). "Voor het wereldrecord moesten we zelfs tot 4 kilometer hoogte klimmen", vertelt Ils. "Daardoor waren we 2 minuten lang in vrije val, da's dubbel zo lang als anders."

(lees verder onder de foto)

skydivers vormen figuren in de lucht

Belgisch record

Behalve Ils nam er maar één andere vrouw uit ons land deel aan de wereldrecordpoging. "Het is toch vooral een mannenwereld", zegt Ils. "Ik weet niet hoeveel vrouwen daar eigenlijk mee bezig zijn in België. Op dit moment staat het Belgisch record op 23, maar wij mikken toch op 30 vrouwen."

De Belgische recordpoging zou volgend jaar plaatsvinden in Moorsele. Over twee weken wordt er al een eerste keer geoefend. De opbrengst gaat naar het goede doel: de vzw Altijd Vrouw, die vrouwen met kanker ondersteunt. Wil je graag meedoen, neem dan contact op met Ils via deze Facebookpagina

Ils Van den Weygaert

Meest gelezen