Grote heidebrand teistert nationaal park in Drenthe in Nederland

In het noorden van Nederland staat een deel van het Nationaal Park Drents-Friese Wold bij Wateren in brand. Het vuur zou nu worden aangewakkerd door een sterke wind. In de buurt zijn vier campings en vakantieparken ontruimd.

Volgens de omroep NOS stond er aanvankelijk een strook van 150 meter in brand, maar is dat de afgelopen uren flink uitgebreid door de wind. De heide in het park is erg droog en dat maakt het bestrijden van de brand erg moeilijk.

Er zijn nu brandweerkorpsen uit Drenthe, Friesland en Groningen aanwezig en boeren uit de omgeving voeren nog extra water aan. Het leger zou ook een blushelikopter ter plaatse sturen.

Het park Drents-Friese Wold is een van de twintig grote natuurparken in Nederland. Het ligt op de grens tussen de provincies Drenthe en Friesland en bestaat vooral uit bos en heide. In de buurt zijn er vier campings en vakantieparken en die zijn uit voorzorg ontruimd. In de buurt zijn er nog drie andere toeristische parken, maar die zijn voorlopig nog niet ontruimd.

Meest gelezen