Handelaar in Sint-Truiden voert siësta in

We beleven de langste periode van hitte in Limburg ooit. En handelaars merken dat klanten vooral in de koelere uren gaan winkelen. En daarom voert babyspeciaalzaak Ciao Bambino in Sint-Truiden een langere middagpauze in op dagen dat het 30 graden is of meer.

"We merken dat mensen op zo'n hete dagen vooral na 6 uur buiten komen, en we passen onze openingsuren daaraan aan", zegt Daisy Blavier van Ciao Bambino. "En we blijven dan open tot 8 uur 's avonds. Dat is een service naar onze klanten toe." De klanten worden op de hoogte gehouden over de siësta via de sociale media.

Alle handelaars?

Unizo is een voorstander van flexibelere openingsuren voor de klanten, maar beseft dat dit niet voor alle winkels kan werken. Sergio Destino van Unizo Limburg: "Elke ondernemer moet daar zelf over beslissen. Want ik kan me voorstellen dat het voor een handelaar in zwemkledij niet opportuun is om in de namiddag gesloten te zijn., maar dat het voor een babyspeciaalzaak wel zinvol kan zijn."
 

Meest gelezen