N-VA Lennik geteisterd door vandalen

In Lennik hebben één of meerdere vandalen twee verkiezingsaffiches van N-VA Lennik Kwadraat vernield. Dat zorgt voor grote verontwaardiging binnen de rangen. De partij zal een klacht indienen bij de politie.

De twee affiches werden de afgelopen twee weken ontdekt. Vandalen sneden de slogan met een scherp voorwerp uit de affiche en lieten grote gaten achter. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij een affiche van N-VA. “Het is zo dat zulke dingen wel voorvielen in het verleden. Maar dat is lang geleden. We zijn uiteraard allemaal heel verontwaardigd”, verzekert Lennikse lijsttrekker Kristien Van Vaerenbergh.

Het kan (niet) beter

Het gaat om twee campagne-affiches met de slogan ‘Lennik kan beter’, het motto van de partij voor de komende verkiezingen. Daar is iemand het blijkbaar niet mee eens. “Het is duidelijk dat iemand vindt dat het niét beter kan in Lennik. We roepen op om de verkiezingscampagne op een eerlijke manier te voeren, en we hopen dat andere partijen zich distantiëren van zulke praktijken”, zegt Van Vaerenbergh. “Iedereen mag zijn mening uiten, maar niet op zo’n manier.”

Campagne tégen N-VA?

N-VA lijkt op grotere schaal geviseerd te worden. Ook in Ternat en Gooik trof de partij al vernielde affiches aan. Kristien Van Vaerenbergh is niet op de hoogte van gelijkaardige voorvallen bij andere partijen. “Het is volgens mij echt een soort campagne tegen NV-A.”

De daders zijn nog niet gevat, maar de partij gaat een klacht indienen bij de politie.

Meest gelezen