Videospeler inladen...

Nie neute, nie pleuje: inwoners Gent mopperen (nog) niet over afval in de straat

In Gent houdt de staking bij afvalintercommunale IVAGO aan en stapelt het afval zich in de straten op. Voorlopig tillen de inwoners daar niet al te zwaar aan, stelt "Terzake" ter plaatse vast.

"Het was me nog niet opgevallen": een jonge vrouw reageert veeleer verbaasd wanneer "Terzake" haar vandaag op straat in Gent vraagt wat zij denkt van het afval dat al 2 dagen blijft staan door de staking bij IVAGO, de intercommunale die de afvalophaling en -verwerking beheert.

"Ah ja, ik vind het spijtig natuurlijk, waar", zegt een dame van middelbare leeftijd. "Die mensen zullen wel weten waarom ze staken, maar ik vind het toch spijtig. Surtout met die eethuizen en zo."

Nog een andere vrouw toont eveneens begrip. "Het is een vreselijke job", zegt ze over de vuilnismannen en -vrouwen. "Ik vind dat we die mensen erg dankbaar moeten zijn dat ze het doen, maar ik hoop dat het snel opgelost geraakt. Je ruikt het wel. Ik hoop dat we geen toestanden krijgen zoals in Napels enkele jaren geleden."

Bekijk de volledige reportage uit "Terzake" hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen