Videospeler inladen...

Ook vandaag geen afvalophaling in Gent

In Gent zijn directie en vakbonden maandag niet tot een akkoord gekomen om de spontane werkonderbreking bij afvalintercommunale Ivago te beëindigen. De onderhandelingen liepen omstreeks 22 uur af. Dat meldt een syndicale bron. Dat betekent dat ook vandaag in Gent en Ledeberg geen afvalophaling wordt georganiseerd.

Maandagochtend hebben de afvalophalers van Ivago spontaan het werk neergelegd omdat ze de hoge werkdruk aanklagen. Ze zijn boos omdat er veel extra werk is door de vakantieregeling, terwijl het nu net zo warm is. Ook het wederzijds respect tussen directie en personeel zorgt al een tijd lang voor syndicale onrust.

Maandag kwam de directie met een verzoeningsvoorstel maar dat kon de vakbonden niet overtuigen. Vandaag wordt voort onderhandeld. Intussen vraagt Ivago de inwoners van Gent om hun afval weer binnen te halen.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen