Opnieuw vertraging voor fietsspiraal aan station Leuven

De vele fietsers in Leuven moeten nog even wachten op de fietsspiraal en fietsbrug aan het station. De NMBS heeft het contract met de aannemer stopgezet. Wanneer het beloofde project klaar zal zijn, is nog een vraagteken.

De vorige aannemer liep zwaar achterop met de constructie en vroeg onlangs bescherming aan tegen zijn schuldeisers. De NMBS moet nu op zoek naar een nieuwe aannemer. Dat leek even in orde te komen, maar de zoektocht is nog volop bezig, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. "De NMBS zou een nieuwe aannemer hebben, of toch zo goed als. Maar nu lees ik in de kranten dat dat dus niet het geval is."

Van Kessel-Lo naar het centrum

Het grote fietsproject moest eigenlijk al begin dit jaar klaar zijn. Zo wordt het voor fietsers makkelijker om van Kessel-Lo naar het centrum te rijden. Problemen met de constructie, die bij een aannemer in Polen plaatsvond, leidden al tot vertraging. De stopzetting van het contract met de huidige aannemer brengt nu nog meer problemen met zich mee. Het stadsbestuur hoopt dat de fietsspiraal en fietsbrug in september klaar zijn. Of dat ook zal lukken is nu de vraag, hoewel het project toch al ver gevorderd is. 

Bijna klaar

"Er moet niet zo heel veel meer gebeuren", verzekert schepen Robbeets. "De fietsspiraal is zo goed als klaar. Vooral de verbinding met de fietsbrug moet nog gemaakt worden. Hopelijk wordt het geen grote vertraging, zodat de vele fietsers snel en gemakkelijk het centrum in kunnen fietsen."

Meest gelezen