Overheid wil opsporings­berichten vermiste kinderen via sms versturen

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil het mogelijk maken om via het systeem BE-alert opsporings­berichten over vermiste kinderen te verspreiden.

Met BE-alert kan de overheid via sms waarschuwingen over noodsituaties  zoals rampen, noodweer of terreuraanslagen versturen aan een gerichte groep mensen. Sinds de start van het systeem vorig jaar hebben 390.000 mensen zich voor deze dienst aangemeld.

Binnenlandse Zaken bekijkt nu hoe het systeem uitgebreid kan worden met opsporingsberichten voor vermiste kinderen. Voor de praktische uitwerking wordt er samengewerkt met Child Focus. Er zal bijvoorbeeld bekeken worden of het mogelijk is om een foto van het kind mee te sturen.

Het is alvast niet de bedoeling dat mensen aan de lopende band meldingen krijgen van alle vermiste minderjarigen. Alleen bij zeer onrustwekkende verdwijningen zal regionaal of nationaal een sms worden verstuurd.

Meest gelezen