Rode Kruis Londerzeel zoekt nieuw onderkomen

Er is dringend een nieuw lokaal nodig voor het Rode Kruis in Londerzeel. Het gebouw waarin ze nu zitten is niet meer brandveilig en wordt binnenkort wellicht afgebroken.

De vrijwilligers van het Rode Kruis Londerzeel zijn op zoek naar een nieuw lokaal. Ze doen een warme oproep aan iedereen die hen uit de nood kan helpen. "Het gebouw waarin we nu zitten is niet meer veilig volgens de brandweer", zegt Nicole Verbruggen, lokale vrijwilligster. "De huisbaas wil het gebouw ook niet meer beveiligen omdat hij het op korte termijn wil verkopen." 

Geld

"Ons inkomen komt eigenlijk vooral uit de stickerverkoop", zucht Nicole. "We willen liefst een zo groot mogelijk lokaal huren, tegen een schappelijke prijs. Uniformen, wagens, ... het kost allemaal meer dan dat we ons kunnen veroorloven. Het blijft een vrijwilligersorganisatie, natuurlijk." Doordat de vrijwilligers zo snel uit het lokaal moeten, verloopt de hulpverlening wat moeizaam. "We zouden snel moeten verhuizen, liever vandaag dan morgen", zegt Nicole, "maar zolang we geen andere locatie hebben worden we een beetje beknot in onze acties."

Dringende oproep

De vrijwilligers van Londerzeel lanceren dus een warme oproep om een nieuw lokaal te vinden. "We zoeken een betaalbare locatie, met een oppervlakte van minimum 150 vierkante meter. Dat hebben we nodig voor ons materiaal, om cursussen te geven en dergelijke." 

Meest gelezen