Ryanair schrapt vrijdag meer dan 80 vluchten in Charleroi

Door de staking van de piloten zal Ryanair vrijdag 82 vluchten schrappen op de luchthaven van Charleroi. Dat meldt Brussels South Charleroi Airport. In totaal worden er meer dan 100 vluchten geschrapt. 

Maar liefst 82 vluchten vanop Charleroi schrapt Ryanair vrijdag. Hierdoor worden zowat 13.940 passagiers getroffen, wat overeenkomt met 70 procent van de normale trafiek van de Ierse budgetvlieger in Charleroi. "Het gaat om 41 vertrekkende en 41 aankomende vluchten", zegt de woordvoerder van de luchthaven.

Door de staking kondigde Ryanair eerder aan dat het vrijdag 104 vluchten van en naar België schrapt. De maatschappij vliegt ook op Zaventem. Exact hoeveel vluchten daar geschrapt worden, wordt woensdag pas duidelijk, aldus de woordvoerster van Brussels Airport.

Een verzoeningspoging met de vakbonden leverde gisteren niets op, waardoor de staking vrijdag zal doorgaan. Ook in enkele andere Europese landen zal er dan een staking zijn. Bovendien was er op 25 en 26 juli al een staking van het cabinepersoneel van Ryanair in verschillende Europese landen, waaronder België. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de Ierse lagekostenmaatschappij, in een strijd om meer syndicale inspraak bij het luchtvaartbedrijf.

Meest gelezen