Twee jongeren zwaargewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Sint-Amandsberg

Twee jongeren liepen maandagavond rond 21.30 uur zware verwondingen op bij een verkeersongeval met een quad op het kruispunt van de Nieuwelaan met de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg. Bij het ongeval was nog een tweede partij betrokken, maar die vluchtte weg.

Het duo reed op de quad in de richting van de Dampoort toen het rond 21.30 uur mis ging. Hun quad werd aangereden door een wagen, waarop de twee jongeren, die geen beschermende kleding droegen, werden weggeslingerd.

Het was meteen duidelijk dat de twee, quadbestuurder en passagier, er erg aan toe waren. Toch was dat voor de autobestuurder onvoldoende om bij hen te blijven en reed die weg. Getuigen van het ongeval stopten meteen en stonden de jongeren bij totdat de hulpdiensten aankwamen. Twee ambulances en een mug kwamen ter plaatse en vervoerden de slachtoffers respectievelijk naar het AZ Sint-Lucas en naar het UZ in Gent. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, maar volgens de politie waren ze er zwaar aan toe.

De politie zette de voorsorteerstrook op het kruispunt af voor het verkeer om de precieze omstandigheden te onderzoeken. De politie zette gisterenavond laat nog alles in het werk om de weggevluchte bestuurder op te sporen.

Meest gelezen