Mozkito

Vergeten veetunnel onder E40 in Affligem is opnieuw toegankelijk

De veetunnel onder de E40 in Affligem is dankzij het droge weer weer bereikbaar. Natuurliefhebbers ijveren bij het gemeentebestuur voor een permanent gebruik van de tunnel.

"Dankzij de tunnel konden dieren van de ene kant van de snelweg naar de andere kant wandelen", zegt Tim t'Kint. "Nu staan er bijna geen dieren meer, maar het blijft een mooie locatie." Wandelaars en natuur­liefhebbers willen de gemeente nu overtuigen om de tunnel voorgoed open te houden. 

Hitte

Het dossier van de veetunnel onder de autosnelweg haalde 7 jaar geleden al de agenda van de gemeenteraad, maar de tunnel stond toen onder water. Met de aanhoudende droogte is al het water weggetrokken, en is de tunnel nu dus opnieuw begaanbaar. "Het is nu eenvoudiger om onder de E40 door te wandelen", zegt Manu Van Droogenbroeck uit de nabije Lombeekstraat.

Veilig?

Schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) vindt het een goed idee, maar vreest voor de renovatie van de tunnel. "Omdat de tunnel er al zo lang ligt, en ook zo lang niet gebruikt is geweest, bestaat de kans dat hij eigenlijk niet te renoveren valt. Het gebied eromheen is trouwens erg moerassig, dus of we de tunnel droog kunnen houden is nog maar de vraag." 

Meest gelezen