Videospeler inladen...

Vrienden van getroffen B&B-eigenaars in Portugal zetten crowdfunding op poten

Vrienden van Gerrit Wouters en Ann S'heeren, die hun B&B grotendeels in vlammen zagen opgaan bij de bosbranden in Portugal, hebben een crowdfunding gestart om hen te helpen.

In nood kent men haar of zijn vrienden en dat is voor Gerrit Wouters en Ann S'heeren gelukkig niet anders: ruim een dag nadat hun bed & breakfast Quinta o Ninho in de Algarve in Portugal grotendeels is verwoest door de bosbranden die daar woeden, zijn hun vrienden in Vlaanderen in actie geschoten om hen te helpen.

Voor ze in 2016 de wijk naar Portugal namen, was Gerrit vrijwilliger bij de brandweer in Zoersel. Ann was lid van een tennisclub. Die brandweerlui en die club hebben nu een crowdfunding op poten gezet om de eerste (financiële) noden te lenigen. Die heeft al ongeveer 4.000 euro opgeleverd.

In een reactie schrijven Gerrit en Ann dat ze de voorbije nacht opnieuw in hun B&B hebben doorgebracht, onder meer om vandalen of gelegenheidsdieven af te schrikken. "Onze 3 gastenkamers zijn volledig in de vlammen opgegaan. Anderzijds zijn onze woonkamer, de luxekamer boven en de hal grotendeels intact gebleven."

"We hopen stiekem dat we enkele buitenmuren van het getroffen gedeelte kunnen redden, maar dat is niet zeker. We vrezen dat alles tegen de vlakte moet en dat we van nul moeten herbeginnen."

Voorts vragen ze ook Luc Wauters en Freya Missoorten niet te vergeten. Dat zijn Vlamingen die eveneens een B&B in de buurt hebben en ook zij hebben zware schade geleden als gevolg van de bosbranden.

VRT-journalist André Vermeulen heeft Gerrit en Ann afgelopen weekend op de voet gevolgd met zijn ploeg ter plaatse. Ze waren aanwezig toen ze gisterochtend de schade aan hun eigendom gingen opmeten, met dramatische beelden tot gevolg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen