Videospeler inladen...

"Waarom moet ik meer betalen voor mijn schuldsaldoverzekering?"

Sofie Coucke en haar vriend hebben hun droomhuis gevonden. Ze zoeken en vinden een goede woonlening. Maar de schuldsaldoverzekering die daaraan gekoppeld is, is een ander verhaal. Omdat Sofie diabetes type 1 heeft, een erfelijke aandoening, moet ze een aanvullende premie van 50 procent betalen. "Ik probeer gezond te leven en alles te doen wat moet en mijn huisarts en diabetesarts bevestigen dat", zegt Sofie Coucke in "Terzake". "Ik vind niet dat ik meer moet betalen dan mijn vriend die gezond is. Hij krijgt een normale schuldsaldo, waarom krijg ik dat dan niet?"

VIDEO: In de studio van "Terzake" gaan Wauthier Robyns van verzekeringskoepel Assuralia en Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform, hierover in debat.

Videospeler inladen...

Meest gelezen