Xinhua News Agency

Washington voert eind deze maand nieuwe invoerheffingen door op Chinese goederen

De Verenigde Staten voeren op 23 augustus nieuwe invoerheffingen door van 25 procent op 16 miljard dollar (14 miljard euro) aan Chinese goederen. Ze doen dat "in een reactie op China's oneerlijke handelspraktrijken", zo heeft de Amerikaanse handelsvertegenwoordiging (USTR) maandag aangekondigd. Ze publiceerde ook de lijst met de 279 getroffen producten.

De nieuwe douanerechten komen boven op de invoerheffingen van 25 procent op 34 miljard dollar (29 miljard euro) aan Chinese producten die de VS op 6 juli al in werking lieten treden. Als vergelding daarvoor voerde China op zijn beurt al heffingen in op onder meer Amerikaanse auto's en landbouwproducten zoals sojabonen, zuivelproducten, varkens- en rundsvlees.

Meest gelezen