4-jarige kleuter gered uit plas van Hengelhoef

Uit de Plas in Hengelhoef te Houthalen-Helchteren is deze week een kleutertje van vier jaar oud gered. Die was maandagmiddag uit het gezichtsveld van zijn vader geraakt en ondergegaan in een vijver aan het strandbad.

Een vrouw, die toevallig voorbij wandelde, zag het kind dobberen en sprong meteen in de plas om het jongetje te redden. Twee Nederlandse jongeren begonnen samen met een personeelslid van Hengelhoef aan de reanimatie.

Het slachtoffertje was echter al in een coma geraakt. Hij werd onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam hij woensdagavond weer bij bewustzijn.

De kleuter herstelt goed, maar moet wel nog heel wat onderzoeken ondergaan. De ouders zijn nu op zoek naar de vrouw die de jongen gered heeft. Ze willen die vrouw graag persoonlijk bedanken.  

Meest gelezen