Flinke winststijging Walt Disney

Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet in de boeken gezet. Dat maakte Disney na het slot van de beurshandel in New York bekend.

De nettowinst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 2,9 miljard dollar (2,5 miljard euro), een stijging van 23 procent op jaarbasis. De omzet ging met 7 procent omhoog naar ruim 15,2 miljard dollar.

Bij de tak voor pretparken van Disney namen de inkomsten met 6 procent toe en bij de filmstudiodivisie met 20 procent, dankzij bioscoopsucces voor de films "Avengers: Infinity War" en "Incredibles 2". De televisie- en kabeltak, met bijvoorbeeld sportzender ESPN, tekende een stijging van de omzet op met 5 procent. Bij het onderdeel voor consumentenproducten daalde de omzet met 8 procent.

Beleggers op Wall Street hadden echter nog betere resultaten verwacht. Met name de omzet bleef onder de voorspellingen van analisten. De aandelenkoers van Walt Disney zakte nabeurs even met bijna 2 procent.

Meest gelezen