Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Gemeenteraad West-Hollywood wil ster van Trump op Walk of Fame verwijderen

De gemeenteraad van West-Hollywood heeft unaniem gevraagd om de ster die in de Walk of Fame is aangebracht voor Donald Trump, te verwijderen. Hij kreeg ze in 2007 als televisiester voor zijn programma "The Apprentice". Sinds zijn aantreden als president is het kleinood geregeld besmeurd en bekrast.

De gemeenteraad van West-Hollywood heeft een zeer vooruitstrevend imago, en neemt het niet dat Trump zich voortdurend denigrerend uitlaat over vrouwen en al meermaals beschuldigd is van grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Het is echter de Kamer van Koophandel die toezicht houdt op de Walk of Fame. Of de Kamer van Koophandel ingaat op de eis is twijfelachtig. In 2015 weigerde ze de ster voor Bill Cosby weg te halen, ook al is die veroordeeld voor seksueel misbruik.

Meest gelezen