Gentse asielhonden wandelen Dodentocht

Het Dierenasiel van Gent wil de deelnemers aan de Dodentocht volgend weekend een extra duwtje in de rug geven. Wandelaars die dat willen, kunnen tijdens de laatste kilometers het gezelschap krijgen van een hond uit het asiel.

Elk jaar nemen 13.000 wandelaars deel aan de Dodentocht in en rond Bornem. Het traject is 100 kilometer lang en loopt ook een deel in onze provincie, meer bepaald in Buggenhout. De laatste kilometers zijn altijd het zwaarst, dus wat extra motivatie kan dan zeker geen kwaad, vindt het Gentse Dierenasiel. Zes adoptiehonden zullen de wandelaars vergezellen tijdens de laatste 2 kilometer. De honden worden er niet speciaal voor getraind.  Maar ze zijn wel gewoon om te wandelen, want de honden gaan elke dag 4 keer wandelen. En er is ook een dierenarts van wacht voor het geval er een probleem is met 1 van de honden tijdens de Dodentocht. 

Met de actie wil het Gentse dierenasiel ook aandacht vragen voor dierenadoptie. 

Beluister hieronder het interview met Katie Fack van het Dierenasiel Gent.

kasto80

Meest gelezen