Man die homokoppel zwaar toetakelde aangehouden, vrouw vrij onder strikte voorwaarden

De man van 23 die samen met een vrouw een homokoppel in Gent gewelddadig aanviel, blijft voorlopig in de cel. De 21-jarige vrouw komt vrij onder strikte voorwaarden. Beide verdachten werden gisteren opgepakt omdat ze zware klappen gaven aan het koppel. Er wordt nog steeds onderzocht of het gaat om een zwaar geval van homohaat. 

Begin deze week werd het homokoppel zwaar toegetakeld door hun bovenburen van Oost-Europese origine. Eén van de twee hield er twee gebroken ruggenwervels aan over, zijn man raakte onder meer gewond aan zijn hoofd.  De twee zijn nog steeds arbeidsongeschikt.

Gisteren kon de politie de twee verdachten oppakken. Het gaat om een 23-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 21-jarige vrouw met de Kroatische nationaliteit. De onderzoeksrechter heeft nu beslist om de man voorlopig aan te houden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en homofoob geweld. De vrouw komt vrij onder strikte voorwaarden.

Er wordt wel nog steeds een onderzoek gevoerd naar de precieze omstandigheden van het gewelddadig incident. 

Meest gelezen