Videospeler inladen...

Nancy wil meer vrijheid voor baas en dier: "Ik stel voor dat de gemeente een hondenlosloopzone voorziet"

Nancy Millen houdt er niet van om haar bordercollies voortdurend aan de leiband te houden. Daarom stelt ze voor op jijkiest.be dat Bree werk maakt van een weide in deelgemeente Beek waar honden vrij mogen rondlopen.

Het idee van Nancy om een hondenlosloopzone te voorzien in haar gemeente is niet uniek op jijkiest.be. Wel integendeel: in heel Vlaanderen zijn er mensen die haar droom delen (zie kaart helemaal onderaan). Hieronder enkelen van hen aan het woord.

In Bree is er al een hondenlosloopzone, namelijk in deelgemeente Vostert. Maar Nancy hoopt dat er ook een komt in Beek, tevens deelgemeente van Bree, waar ze woont.

Videospeler inladen...

Hondenlosloopzones in Vlaanderen

De indieners van de voorstellen vinden inspiratie in andere Vlaamse gemeenten. Hondenlosloopzones zijn hier namelijk niet nieuw. Het Agentschap voor Natuur en Bos bracht in kaart waar er al dergelijke initiatieven bestaan in Vlaanderen.

Meest gelezen