Kansspelcommissie bestraft Ladbrokes. 300 gokkantoren één dag dicht

Alle Belgische gokkantoren van Ladbrokes moeten op 3 september verplicht de hele dag de deuren sluiten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Er mag die dag ook niet online gegokt worden bij Ladbrokes. Het krijgt die straf van de Kansspelcommissie omdat het klanten geld liet inzetten op virtuele wedstrijden, terwijl dit wettelijk nog niet geregeld was.

De 300 Belgische gokkantoren van Ladbrokes mogen op maandag 3 september hun deuren niet openen. Er mag ook 24 uur niet online gegokt worden bij het Ladbrokes. De Kansspelcommissie in ons land legt die straf op omdat het gokbedrijf klanten geld liet inzetten op virtuele wedstrijden, maar daar was nog geen wettelijk kader voor.

Virtuele weddenschappen draaien rond fictieve wedstrijden, met onbestaande ploegen. Het resultaat van de wedstrijd wordt volledig bepaald door de computer. In ons land zijn ze pas sinds mei dit jaar gelegaliseerd via KB. Vóór dit moment werden ze wel een tijdlang gedoogd, maar slechts tot eind juni vorig jaar. Ladbrokes bleef die wedstrijden ook daarna nog aanbieden, ondanks enkele veroordelingen.

De Kansspelcommissie startte daarop een onderzoek en legde Ladbrokes een sanctie op: het verliest voor één dag zijn vergunning. Dat betekent dat er gedurende 24 uur niet gegokt kan worden. Niet in de kantoren, niet online.

Ladbrokes kan wel nog beroep aantekenen tegen de sanctie bij de Raad van State.

Meest gelezen