Sophie Kip

Man lost verschillende schoten en verschanst zich in woning te Awans

Een man van 68 die zich woensdagavond had verschanst in zijn woning in het Luikse Awans, na twee schoten gelost te hebben, is opgepakt. Kort na 21.30 uur verliet de zestiger zijn woning zonder zich te verzetten, na onderhandelingen met de speciale eenheden van de politie.

Volgens de dienstdoende burgemeester van Awans, Catherine Streel, was de man verwikkeld in een echtscheidingszaak. Ze zei dat de straat werd afgesloten nadat de man twee schoten had gelost. "We vroegen bewoners om thuis te blijven. Zij die nog niet thuis waren, moesten achter het veiligheidslint blijven."

Iets na 21.30 uur verliet de man dus zijn woning. Hij zou een toelating gehad hebben voor het vuurwapen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of met het wapen, dat bij hem thuis gevonden is, ook de twee schoten zijn afgevuurd eerder op de avond. Iets voor 22 uur leek de situatie ter plaatse zich te normaliseren. Er vielen geen gewonden.

Meest gelezen