Meer dan 12.000 inschrijvingen voor groepsaankoop zonnepanelen in provincie Antwerpen

Tot middernacht kon je je inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. 12.177 mensen hebben dat ook gedaan, en dat is een record. 

1.500 euro winst

De provincie Antwerpen begon 5 jaar geleden met de groepsaankoop, nadat de subsidies voor zonnepanelen waren weggevallen. "Er is dus duidelijk nog veel interesse voor zonnepanelen", zegt Inga Verhaert van het provincie­bestuur. "Het is veel goedkoper dan veel mensen denken. De marktprijs voor een gemiddelde installatie van 16 zonnepanelen is 5.600 euro. Met onze groepsaankoop heb je al zo'n installatie voor 4.070 euro, dat is dus ruim 1.500 euro minder."

Vrijblijvend

Bedrijven die de panelen willen plaatsen, kunnen zich nu aanmelden. Na de veiling kan je nog vrij beslissen of je al dan niet op het aanbod ingaat. Intussen zijn er sinds de start van de groepsaankoop, 5 jaar geleden, al meer dan 10.000 installaties geplaatst in de provincie. Meer informatie over de groepsaankoop vind je hier
 

Meest gelezen