AFP or licensors

"Behind the Mask", de song die Michael Jacksons lp "Thriller" nooit haalde, pas nu als clip op YouTube

Van "Behind the Mask", een nummer dat Michael Jackson in 1982 opnam voor zijn legendarische lp "Thriller" maar dat uiteindelijk nooit op die plaat terechtkwam, is nu een clip opgedoken op YouTube. Het artiestenduo Aggressive draaide de clip al in 2012 maar hij is nu pas te zien, negen jaar na het overlijden van de King of Pop.

Negen jaar na de dood van Michael Jackson verschijnt er een clip van zijn nummer “Behind the Mask” op YouTube. Jackson nam de song in 1982 op  voor zijn lp “Thriller”, maar uiteindelijk zou het nummer nooit op die legendarische plaat terechtkomen.

De videoclip is al in 2012 gedraaid door Aggressive, het artiestenduo dat bestaat uit Alex Topaller en Dan Shapiro. Hij staat nu ook op de officiële site van Michael Jackson. Waarom de clip nu pas gelost wordt is niet duidelijk. 

“Behind the Mask” was oorspronkelijk een nummer van de Japanse electropopgroep Yellow Magic Orchestra (YMO), tekstschrijver was toen de Brit Chris Mosdell. Het was producer Quincy Jones die Jackson attent maakte op het nummer.

Het was de bedoeling om de auteursrechten in gelijke delen te verdelen onder de oorspronkelijke auteurs en uitvoerders en Michael Jackson. Maar toen Jackson het nummer al had opgenomen konden ze daarover geen akkoord bereiken. Bijgevolg haalde “Behind the Mask” de lp “Thriller” niet.  

Daar zouden de oorspronkelijke auteurs later veel spijt van krijgen, want “Thriller” groeide uit tot de best verkopende lp aller tijden. Volgens het Guinness Book of Records stond de teller in 2017 op 66 miljoen verkochte exemplaren.

“Behind the Mask” stond wel op het posthume album “Michael” dat in 2010 uitkwam, een jaar na het overlijden van de King of Pop. 

Meest gelezen