Videospeler inladen...

Ook Duitse Ryanair-piloten sluiten zich aan bij staking op 10 augustus

Ook in Duitsland zullen de piloten van Ryanair nu vrijdag 10 augustus het werk neerleggen. Dat heeft hun vakbond bekendgemaakt. Eerder raakte al bekend dat Ryanair-piloten in België, Zweden en Ierland dan het werk neerleggen. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden.

Ryanair heeft al 6 procent van zijn vluchten op vrijdag moeten schrappen door de aangekondigde stakingen. Daar komen dus ook de Duitse vluchten bij. Volgens de Duitse vakbond zullen er gevolgen zijn voor alle vluchten vanuit Duitsland. Eerder werden ook al meer dan 100 Belgische Ryanair-vluchten geschrapt.

De Duitse vakbond zegt dat het overleg met Ryanair "niet het gehoopte resultaat heeft opgeleverd". Ryanair liet bovendien weten dat een stijging van de loonkosten geen piste was voor het bedrijf. Een hoger loon is een van de eisen van de piloten. De directie had blijkbaar tot maandag om een beter voorstel te doen, maar dat kwam er niet of onvoldoende.

De staking bij de piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij lijkt zich zo steeds meer uit te breiden. Ook de Nederlandse piloten overwegen nog om zich aan te sluiten bij de acties. Later vandaag zou de directie van Ryanair nog een persconferentie geven.

Meest gelezen