Politie Montgomery pakt drie Cubaanse inbrekers op na achtervolging

De lokale politie van de Brusselse zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) heeft afgelopen vrijdag drie Cubaanse inbrekers kunnen inrekenen na een wilde achtervolging. De drie hadden net een inbraak gepleegd in Oudergem en werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De politiezone Montgomery kwam de drie op het spoor toen een patrouille van de dienst Interventie in Sint-Lambrechts-Woluwe een voertuig opmerkte met Spaanse nummerplaat en waarvan één achterlicht kapot was. Toen de agenten het voertuig wilden doen stoppen om de bestuurder hierop attent te maken, nam die de vlucht. Daarop volgde een kilometerslange achtervolging door de hele politiezone. Tijdens die vlucht gooiden de inzittenden van het vluchtvoertuig verschillende voorwerpen op de openbare weg. Het ging onder meer om verschillende zakken met juwelen en andere waardevolle voorwerpen, handschoenen en schroevendraaiers.

Uiteindelijk konden verschillende patrouilles de vluchters staande houden op het kruispunt van de Woluwelaan en de Vanderveldelaan, en de drie inzittenden arresteren. Het bleek te gaan om drie Cubanen. De spullen die ze uit de wagen hadden gegooid, bleken afkomstig van een woning in Oudergem. De politiezone Montgomery nam daarop contact met de collega's van de zone Marlow (Oudergem/Watermaal-Bosvoorde/Ukkel) en die meldden dat ze net een inbraak hadden vastgesteld op het betrokken adres.

De drie Cubanen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besliste hen onder aanhoudingsbevel te plaatsen.

Meest gelezen