Proper water voor natuurgebied De Maten in Genk

Het natuurgebied De Maten in Genk krijgt vanaf het najaar zuiverder water. Nu vloeit de Stiemerbeek nog over in de Schabeek en daardoor komt er bij hevige regen rioleringswater uit het centrum van Genk in De Maten terecht. Daarom wordt de Schabeek nu losgekoppeld.

"In dat rioleringswater zitten te veel fosfaten en stikstof", zegt Thomas Lemmens van de Vlaamse Landmaatschappij. "Dat is geen goede zaak voor de planten en vissen en zo verder. Het moet echt water van goede kwaliteit zijn om de Europese natuurdoelstellingen te halen." De werkzaamheden zijn deze week begonnen en zullen over enkele maanden klaar zijn.

De Vlaamse Landmaatschappij gaat ook het wandelpad tussen het centrum van Genk en de Slagmolen verbeteren. Zo komt er onder meer een knuppelpad, een pad met houten planken op de natste plekken.  

Meest gelezen