Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke, politie identificeert 66 transmigranten

In Jabbeke, in West-Vlaanderen heeft de politie vanmorgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. De politie identificeerde in totaal 66 transmigranten. In het bos waren houten constructies gemaakt om onder te slapen. 

In het West-Vlaamse Jabbeke is een actie van de federale en lokale politie aan de gang. Vanmorgen heeft de politie een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. In totaal werden 66 transmigranten geïdentificeerd. "Maar we vermoeden dat er toch een 80 à 90 mensen verblijven in het bos, dus dat ze nog niet allemaal aanwezig waren op dit moment", zegt burgemeester Daniël Vanhessche.

Ze werden gefotografeerd en kregen een bevel mee om het grondgebied te verlaten. De politie kwam het kamp op het spoor, toen ze enkele transmigranten volgden vanuit Jabbeke. De transmigranten hadden in het bos houten constructies gemaakt om onder te slapen. Ze hadden ook wat materiaal, zoals potten en pannen. Ze kregen de keuze om hun materiaal mee te nemen of achter te laten. De achtergelaten voorwerpen werden in een container verzameld.

Meest gelezen