Wildlife Taxi Team redt een recordaantal dieren

De vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team in Oost-Vlaanderen hebben dit jaar al een recordaantal dieren gered van de dood, en het is nog maar augustus.

De vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team in Oost-Vlaanderen hebben dit jaar al 618 wilde dieren gered. Dit is een recordaantal voor de organisatie. Dit komt volgens regiocoördinator Marijke Bogaert enerzijds door een grotere bekendheid van het initiatief. Anderzijds ook door het goede hart van de Vlaming: "Er is heel veel solidariteit. Mensen doen echt moeite om een dier in nood te helpen."

De warmte speelt waarschijnlijk ook parten bij het hoge aantal oproepen. "De laatste maand alleen werden er 114 egeltjes binnengebracht die last hadden van de hitte en droogte en daardoor moeilijk voedsel konden rapen."

Er worden vooral zangvogels, roofvogels, egels en vosjes vervoerd door de taxi. "Onlangs had een vleermuis zich vast gevlogen in een vliegenhanger. Het Wildlife Taxi Team heeft het beestje voorzichtig uit de hanger geknipt en nadien verder verzorgd in een opvangcentrum. Niet veel later was de vleermuis weer de oude", zegt Marijke. 

Hoe kan ik Wildlife Taxi bellen?

Als je een wild dier in nood vind, aarzel dan niet om de Wildlife Taxi te bellen op het nummer 03 331 97 00. Zij geven advies of komen het diertje ophalen voor verdere verzorging. Opgelet, voor wilde honden en katten neem je beter contact op met je gemeente.

Vrijwilliger worden

Het Wildlife Taxi Team is altijd op zoek naar vrijwilligers die diertjes in nood willen helpen vervoeren. Heb je interesse? Stuur dan zeker een mailtje naar info@vogelbescherming.be 

 

 

kasto80

Meest gelezen