Videospeler inladen...

Zijn de donkere wolken boven Bpost verdwenen?

Postbedrijf Bpost heeft zonet de resultaten bekendgemaakt voor de eerste helft van dit jaar. De inkomsten stegen met ruim 30 procent tot meer dan 928 miljoen euro. Er werd door velen op de resultaten gewacht, want Bpost zit sinds vorig jaar in de hoek waar de klappen vallen. 

En die klappen waren niet mis: net als veel postbedrijven in het buitenland heeft Bpost zwaar te lijden onder de dalende brievenmarkt, daarnaast had het postbedrijf de voorbije maanden te kampen met een dure overname in de Verenigde Staten die niet rendeert, en daarbij kwamen dan nog eens hoog oplopende kosten door problemen in het sorteercentrum Brussel X. 

De donkere wolken boven Bpost zijn niet weg, maar in de resultaten die nu zijn bekendgemaakt, schitteren toch enkele lichtpuntjes: er wordt flink gesnoeid in de kosten en de pakjesdienst doet het erg goed. 

Bpost belooft dat het zijn hoge dividend van 1,31 euro per aandeel minstens zal behouden. Dat is goed nieuws voor de aandeelhouders, die de voorbije maanden de koers van het aandeel Bpost bijna zagen halveren, en voor de overheid, die nog altijd voor ruim de helft eigenaar is van Bpost.

Meest gelezen