Brussels Airlines vervoert voor het eerst meer dan 1 miljoen passagiers in een maand tijd

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft voor het eerst in haar 16-jarige bestaan meer dan een miljoen passagiers vervoerd in een maand tijd. In juli namen welgeteld 1.020.729 mensen een vlucht van Brussels Airlines. Dat is 16,4 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

De sterkste groei heeft Brussels Airlines gerealiseerd in Afrika. Daar noteert de maatschappij een stijging van 34,1 procent tegenover vorig jaar. Dat komt vooral omdat Brussels Airlines de luchtvaartmaatschappij van touroperator Thomas Cook volledig heeft geïntegreerd. Dankzij Thomas Cook zijn er heel wat extra bestemmingen in Noord-Afrika toegevoegd aan het netwerk.

Maar ook naar Noord Amerika (+6,5 procent), Azië (+7,4 procent), het Midden-Oosten (+10,8 procent) en binnen Europa (+14,9 procent) heeft de luchtvaartmaatschappij in juli telkens meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Naast de overname van Thomas Cook Airlines verklaart Brussels Airlines de groei door het feit dat kleinere vliegtuigen, Avro's, vervangen zijn door grotere toestellen van Airbus. In een Avro konden 100 passagiers mee, een Airbus 320 kan 180 passagiers vervoeren.

De luchtvaartmaatschappij zag wel een daling in het vrachtvervoer van 3,1 procent.

Meest gelezen