Videospeler inladen...

Brussels parket onderzoekt zwendel in valse attesten rijexamens

Het parket van Brussel is een zwendel in valse attesten van rijbewijsexamens op het spoor. Minstens drie personen al probeerden hun rijbewijs terug te krijgen na een veroordeling door de politierechtbank door een vervalst attest van slagen voor het theoretisch en praktisch rijexamen neer te leggen. 

"Gisteren heeft een 53-jarige man zich aangemeld op het parket om zijn rijbewijs af te halen", zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "De man had zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen na een veroordeling door de politierechtbank, maar legde gisteren een vervalst attest neer waaruit moest blijken dat hij geslaagd was. De man werd onmiddellijk opgepakt en bekende tijdens zijn verhoor dat hij 500 euro had betaald voor het valse document en dat hij de examens niet had afgelegd."

De man werd vanmorgen ter beschikking gesteld van het parket en zal worden gedagvaard om te verschijnen voor de correctionele rechtbank. Hij riskeert tot 5 jaar cel voor valsheid in geschrifte. Intussen heeft het parket nog twee gelijkaardige dossiers geopend voor feiten van dezelfde aard, gepleegd door andere personen. "Er wordt actief onderzoek gevoerd om te achterhalen waar de valse documenten vandaan komen. Mogelijk werden er in het verleden nog valse attesten neergelegd, maar dat wordt nu nagekeken."

Meest gelezen