Drie doden bij ongevallen in de Oostenrijkse bergen

Twee bergbeklimmers en een wandelaar hebben woensdag in Oostenrijk een dodelijke val gemaakt.

De twee klimmers waren onder goede weersomstandigheden in het natuurgebied Wilden Kaiser aan een klimtocht zonder touwen bezig op de Kopftörl-bergrug, toen het ongeval gebeurde. Ze stortten honderden meters in de diepte.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw. Ze hadden geen identiteits­papieren bij zich en konden nog niet geïdentificeerd worden. Er heeft nog niemand hen als vermist gemeld. De plaats van het ongeval zal opnieuw afgespeurd worden, in de hoop hun documenten te vinden.

In de omgeving van Scharnitz stierf volgens de politie een 67-jarige Duitser tijdens een wandeltocht op een alpenpad. De man stortte voor de ogen van zijn vrouw 150 meter diep in een ravijn.

Meest gelezen