Frans dorpje van 400 zielen wordt mogelijk paradijs voor supersonische snelheid

De kans dat u al gehoord heeft van het Franse dorpje Droux is behoorlijk klein. Toch bestaat de kans dat dit dorpje van 400 inwoners geschiedenis gaat schrijven op vlak van mobiliteit en technologie. Want een Canadees bedrijf heeft Droux uitgekozen om er een supersnel vervoersmiddel te testen, de Hyperloop.

Als alles volgens plan verloopt, zoeven we in 2030 met een snelheid van 1.000 kilometer per uur in een capsule door een vacuümbuis. Maar tussen de droom van het bedrijf TransPod en de finale realisatie van de Hyperloop ligt nog een weg van hindernissen.

In en rond het Franse dorpje is lang niet iedereen enthousiast met de komst van de Canadezen. Op een bijeenkomst in een naburige stad uitten inwoners hun bezorgdheid over geluidsoverlast en de negatieve gevolgen voor het landelijke karakter in de Haute-Vienne. Daarbovenop moet nog onderzocht worden wat de effecten zullen zijn voor het milieu.

Als het van het Canadese bedrijf zelf afhangt, wordt nog dit jaar gestart met de bouw van het testcentrum. Frankrijk is een geliefd land als het gaat om de Hyperloop. Een Amerikaanse concurrent van het Canadese bedrijf voert al gelijkaardige onderzoeken in de buurt van Toulouse.

Hoe werkt zo een Hyperloop eigenlijk?

Meest gelezen