Koninklijk Huis charmeert met oude foto van Beatrix en een piepjonge Willem-Alexander

In Nederland heeft de Rijksvoorlichtingsdienst een oude en onbekende foto vrijgegeven van prinses Beatrix en een piepjonge prins Willem-Alexander. Het kiekje is zowat een halve eeuw oud.

Een piepjonge prins Willem-Alexander in een kinderwagen met zijn hand rond een parasol met naast hem zijn moeder prinses Beatrix die hem gehurkt toelacht: dat is te zien op de oude zwart-witfoto die de Rijksvoorlichtingsdienst in Nederland vandaag op de Instagrampagina van het Koninklijk Huis heeft geplaatst.

Het kiekje is zowat 50 jaar geleden gemaakt door Max Koot in de tuin van kasteel Drakensteyn. Hij was na WO II de vaste portretfotograaf van het Koninklijk Huis. In 1991 stierf hij, maar zijn werk is goed bewaard.

Op het einde van de jaren 60 zat koningin Juliana op de troon in Nederland en was Beatrix nog kroonprinses. Pas op 30 april 1980 volgde ze haar moeder op nadat zij troonsafstand had gedaan. Beatrix bleef koningin tot 30 april 2013. Toen gaf ze de fakkel op haar beurt door aan Willem-Alexander, haar oudste zoon.

Volgens de NOS pakt de Rijksvoorlichtingsdienst wel vaker uit met onbekend beeldmateriaal uit het archief van het Koninklijk Huis. Deze keer is de aanleiding onduidelijk. De bijhorende tekst "throwback thursday" doet vermoeden dat het om een aardigheid gaat.

Meest gelezen