Leuvense rijschool Mercator neemt concurrent Minerva over

De rijschool Mercator, met hoofdzetel in Leuven, neemt alle activiteiten over uit het faillissement van de Leuvense rijschool Minerva. Zo wordt Mercator, met jaarlijks ruim 5.000 leerlingen, een van de grootste rijscholen van Vlaanderen.

Mercator heeft nu al vestigingen in Aarschot, Leuven, Kortenberg, Zaventem, Rotselaar en Wijnegem. Door de overname van Minerva komt er een tweede filiaal in Leuven evenals rijschoolzetels in Overijse, Zoutleeuw, Herent en Huldenberg. Ook de activiteiten voor de motorfietsen en de rijopleidingen voor categorie BE worden overgenomen van Minerva.

Mercator bekijkt in overleg met de curator en de betrokken overheid hoe de activiteiten van Minerva zo snel mogelijk kunnen worden hervat. Minerva werd op 24 juli van dit jaar failliet verklaard. Voorts wordt aan een oplossing gewerkt voor de leerlingen die door het faillissement geconfronteerd werden met gemiste en/of geannuleerde lessen. De naam Minerva zal nog even gebruikt worden, maar later vervangen worden door Mercator.

Meest gelezen