Limburgse ondernemers willen provincie behouden

Limburgse ondernemers zien de provincie liever niet verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van Unizo en VKW-Limburg bij hun leden in aanloop naar de gemeente- en provincieraadsverkiezingen.

De twee werkgeversorganisaties wilden op de vooravond van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen weten hoe ondernemers terugblikken op het bestuur van de voorbije zes jaar.

Over het provinciale bestuursniveau zijn de ondernemers duidelijk. Twee derde van hen vindt dat de provincie een meerwaarde kan zijn. "Op voorwaarde dan wel", zegt Rubens Lemmens van VKW-Limburg, "dat de provincie zich moderniseert en aanpast aan de noden van de tijd.

Het is trouwens opvallend dat ondernemers die hier in Limburg een bedrijf hebben maar buiten de provincie wonen, de Limburgse provincie het meest genegen zijn."
 

Lanaken en Bilzen krijgen beste rapport

VKW en Unizo vroegen de ondernemers ook hoe bedrijfsvriendelijk ze hun gemeente vinden. Lanaken en Bilzen kregen de beste score. Sint-Truiden, Beringen en vooral Maaseik scoorden slecht.

Volgens Rubens Lemmens is een goede communicatie tussen gemeenten en de plaatselijke bedrijfswereld van het allergrootste belang. "Bijvoorbeeld als er wegenwerken zijn, willen de ondernemingen graag verwittigd worden en weten hoe hun bedrijf bereikbaar blijft." In het algemeen maken de Limburgse ondernemers zich trouwens vooral zorgen over de bereikbaarheid van hun bedrijf. 

 

Meest gelezen