Video player inladen ...

LIVEBLOG onweer: code oranje afgekondigd, ergste is voorbij

Er is vandaag opnieuw onweer over het land getrokken. Het KMI waarschuwde vooraf voor rukwinden, veel regenval en mogelijk zelfs hagel. Intussen is er op vele plaatsen onweer geweest, maar is de kans op nog meer onweer afgenomen. U kan hieronder lezen wat er voor en tijdens het onweer gebeurde.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Onweer in Duitsland: verkeer op luchthaven van Frankfurt stilgelegd

Ook in onze buurlanden is het stevig aan het onweren. In Duitsland is het zo hard aan het onweren dat het vliegverkeer op de luchthaven van Frankfurt, de drukste luchthaven het land, een tijd lang werd stilgelegd.

Start van Paulusfeesten in Oostende valt in het water

De stad Oostende heeft laten weten dat ze de openingsdag van de Paulusfeesten afgelast. De badstad neemt geen risico met het huidige weer.

Het waait stevig aan zee en die situatie kan nog uren aanhouden. Daarom heeft de stad beslist om alle strandbars te sluiten. Ook de strekdammen worden afgesloten. Die zijn favoriet terrein voor heel wat stormliefhebbers.

Vanmiddag besliste de stad ook om de openingsdag van de Paulusfeesten niet te laten plaatsvinden. "Na overleg met verschillende weerdiensten en de organisatie van de Paulusfeesten moeten we helaas beslissen om de feesten vanavond niet te laten plaatsvinden", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). De Paulusfeesten eindigen volgende week woensdag.

Onweersbuien gaan richting Duitsland en Nederland

Jazz Middelheim van start, maar blijft alert

Provincie West-Vlaanderen raadt iedereen af provinciedomeinen te betreden

Menen slikt 20 liter water

Bouckenborgh Zomerpark zoekt alternatief voor comedy-optreden

Mededeling stad Antwerpen over sluiten van parken

Domein De Schorre gaat ook dicht

Waar bevindt het onweer zich nu?

Strandbars in Oostende vroeger dicht

Onweer nu boven Limburg

Ook sport- en recreatiedomein in Hofstade dicht

Waarschuwingsborden in West-Vlaamse provinciedomeinen

Ook in Leuven en Brussel worden parken preventief gesloten

In Leuven zijn om 11 uur vanmorgen de parken dichtgegaan, meldt Radio 2. Ook het jaagpad langs de Vaart is afgesloten. Ook in Brussel gaan de meeste parken en sommige begraafplaatsen dicht, onder meer het Terkamerenbos. Het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade blijft dicht vandaag, net zoals het provinciedomein van Huizingen en het provinciedomein van Kessel-Lo.

De Halve Maan in Diest is voorlopig nog open en wacht het onweer af, zegt verantwoordelijke Ria Schepmans: "Het heeft hier vanmorgen wel geregend, maar niet erg hard. Het heeft niet geonweerd. We hebben tot nu toe niet beslist om het domein te sluiten, moest het erger worden dan doen we dat natuurlijk onmiddellijk. Volgens de eerste signalen zal het hier toch niet zo verschrikkelijk onweren, dus gaan we voorlopig niet sluiten." Ook provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw is open. 

Parkpop in Mechelen wordt afgelast

Antwerpse parken gaan preventief dicht, situatie op evenementen wordt gemonitord

De onweersvoorspellingen voor donderdagnamiddag en -avond zorgen er in de provincie Antwerpen voor dat heel wat parken en natuurgebieden preventief afgesloten worden. Bij de provinciale domeinen gaat het om onder meer het Mechelse Vrijbroekpark, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Hoge Mouw in Kasterlee en Broek De Naeyer in Willebroek. Ook de stedelijke parken van Antwerpen gaan vanaf 14 uur dicht en de rampencoördinator monitort er de situatie op geplande evenementen zoals Jazz Middelheim.

Onweer trekt naar het noorden

Weerman Frank Deboosere legt uit waar we ons kunnen aan verwachten.

Video player inladen ...

Antwerpse provinciedomeinen worden afgesloten

Advies Crisiscentrum