AFP or licensors

Milaan beboet taxichauffeurs in bermuda

Al weken kreunt Milaan, de economische metropool van Noord-Italië, onder de koperen ploert die het kwik tot zo'n 35 graden opstuwt, maar voor taxichauffeurs mag dat geen verschil maken. Zij moeten met lange pantalon klaarstaan om hun klanten naar hun bestemming te brengen. Een twintigtal taximannen kregen al een boete ... aan hun broek gesmeerd.

Er is een regionaal reglement dat sinds 2016 werd goedgekeurd en dat een verbod op bermuda's inhoudt. Er zijn overigens ook geen mouwloze kleren (zoals debardeurs of marcellekes) toegestaan, en ook geen sandalen, shorts of andere sportkleding.

Sinds de hittegolf Italië teistert zijn er al zowat 20 chauffeurs op de bon gevlogen, want de lokale politie heeft opdracht om de regels te doen naleven, aldus het persagentschap AGI. De boete bedraagt 110 euro per overtreding en bij herhaling kan een chauffeur zelfs tijdelijk geschorst worden.

Meest gelezen