Nederlandse vrouw gevonden, die vierjarige van verdrinkingsdood redde in Hengelhoef

De moeder van de vierjarige kleuter die maandag bijna verdronk in de zwemvijver van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren, heeft de vrouw gevonden die haar zoontje heeft gered. Dat heeft de moeder uit Hechtel-Eksel bekend­gemaakt op haar Facebookpagina. De ouders van de geredde kleuter waren een zoektocht gestart om de vrouw persoonlijk te bedanken.

De vader was de vierjarige kleuter volgens de moeder een minuutje uit het oog verloren toen het misliep. Een vrouw wandelde met haar twee hondjes langs de plas en zag het jongetje drijven. Ze aarzelde geen ogenblik en haalde het kind uit het water.

Twee Nederlandse jongeren en een personeelslid van Hengelhoef begonnen meteen met de reanimatie. Het jongetje raakte in een coma en werd onder begeleiding van een mug-arts naar Leuven overgebracht.

 Gisteravond kwam het kind weer bij bewustzijn. Volgens de moeder herstelt de jongen goed. Ze bedankt op Facebook iedereen die haar oproep deelde om de vrouw en de twee jongeren te vinden die hun kind gered hebben.

 

Meest gelezen