Nederlandse politie krijgt vreemde oproep: "Er staat een olifant in mijn tuin, het is geen grap"

De politie van Ommen in Nederland is gisteren op olifantenjacht getrokken. Ze kregen een oproep van een inwoner dat er een olifant in zijn tuin liep die aan het eten was van zijn perenboom. "Het is geen grap", voegde de man eraan toe. 

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze op de oprit grote bulten ontlasting liggen en wisten ze zeker dat de beller niet gelogen had. De beller verklaarde dat de eigenaar de olifant ondertussen was komen ophalen en vertrokken was via een bospad. 

De politiemannen troffen de eigenaar en de olifant daar inderdaad aan. "Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit", vertellen de agenten op Facebook. De olifant maakt deel uit van een cirus, dat op een camping in Ommen is neergestreken.

De eigenaar is vervolgens samen met de agenten teruggegaan naar de mensen die de olifant in hun tuin hadden gezien. Hij heeft de olifantenontlasting opgeruimd en die mensen financieel gecompenseerd voor de geleden schade. 

De politieagenten gingen daarna met de olifant op de foto, omdat ze bang waren dat anders niemand hen zou geloven.

Meest gelezen